Rusya, olimpiyatlardan men edilmesinin ardından alternatif olarak uluslararası bir spor organizasyonu düzenlemeye hazırlanıyor. Ayrıca 70 yıl aradan sonra Kızıl Meydan’da gençlerin spor gösterieri gündemde.
Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2024’te Moskova ve Yekaterinburg’da “Uluslararası Dostluk Oyunları” düzenlenmesi talimatı verdi.
Yapılan resmi açıklamada, bu organizasyonun amacının, Rusyalı sporcuların uluslararası spor faaliyetlerine özgürce erişimini sağlamak olduğu belirtildi.
Putin’e bilgi veren Uluslararası Boks Birliği Başkanı Umar Kremlev, organizasyonun 30 farklı spor dalını kapsayacağını ve yaklaşık 10 bin sporcunun etkinliğe katılabileceğini açıkladı.
Bu arada Putin, Kızıl Meydan’da II. Dünya Savaşı’nın sonundan bu yana düzenlenmeyen sportif gösterilerin yeniden başlatılması fikrini desteklediğini belirtti.
Sovyetler Birliği’nde gelenek olan, II. Dünya Savaşı’ndan Kızıl Meydan yerine sonra Dinamo Stadı’nda düzenlenen sportif törenler, en son 1954’te yapılmıştı.




