Moskova’nın parkları 1 Mayıs Bahar ve Emek Bayramı ile birlikte yaz sezonunu açıyor. Ziyaretçiler piknik yapmak da dahil pek çok farklı açıdan yeşil alanların tadını çıkarabilecek. Parklarda 1 Mayıs etkinlikleri genellikle 13:00 – 19:00 saatleri arasında. Gorki Park’ta ise 10:00’dan 01:00’e kadar.
Çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak parklar: Vorontsovski (çocuk tiyatrosu, konser), Park Pobedı (kaykay ve bisiklet gösterisi, cheerleaderlar), Park Zaryadye (sabun yapma atölyesi, kağıt işleri, fotoğrafçılık), Ermitaj, Sokolniki, Perovski Park, Sad imeni Baumana, Babuşkinski Park, Fili, 50-letiye Oktyabrya, Taganski Park, Krasnaya Presnya, Tsaritsıno, Severnoye Tuşino, Gonçarovski Park, İzmailovski Park, Sirenevıy Sad ve Kuzminki.
MGU bünyesindeki Botanik Bahçesi’nde çiçek gezileri düzenleniyor. Bilet fiyatları: yetişkin – 500 ruble, çocuklar – 350 ruble.
Heppilon kapalı parkında çocuklar için lunapark eğlencesi düzenleniyor.
Moskova 9 Mayıs tarihine kadar A cappella Moskova Baharı adlı festivale de evsahipliği yapacak. Konserler, yeme-içme etkinlikleri, hediyelik eşya tezgahları ve master classlar festival kapsamında ziyaret edilebilecek etkinlikler arasında.




