“Türkiye’yi çok sevmemin 10 nedeni”

Rus medyası, uçuş yasağının kalkmasının beklendiği günlerde “Türkiye aşığı” Rusların hikayelerine dikkati çekmeye devam ediyor. Alanya’da yaşayan Alesandra isimli bir Rusya vatandaşı, “Türkiye’de yaşamın neden Rusya’dan daha iyi olduğunu” 10 madde ile sıraladı.

Zen.Yandex sitesinde yer alan habere göre, “St.Petersburg’daki evini satarak Türkiye’de ev almaya hazır olduğunu” belirten Rus turist, bu kararının nedenlerini şöyle özetledi:

-Türkiye’deki konut kompleksleri çok modern. Daire fiyatları Rusya’dan pahalı değil. Kandırılan konutzedeler ve naylon şirketler yok.

-Türkiye’de konut giderleri için aidat ödeniyor. Ayda 30 euro’ya 24 saat güvenlik hizmetinden, otopark, havuz, hamam, spor salonu, spor alanları ve diğer birçok
hizmetten yararlanabiliyoruz.

-Fiyatlar süper. Türkiye’de örneğin domates ve portakalın kilosu bugün 20 ruble. Kıyafet ve ev eşyaları da Rusya’ya göre daha ucuz.

-Meyve ve sebzelere yıl boyu erişim mümkün. Hepsi taze.

-Denizi ve iklimi. Dışarıda soğuk olsa bile, temiz hava soluyorsunuz. İstanbul’da bile sahilde gezintiye çıkmak güzel.

-İnsanlar her zaman güler yüzlü. Mağazalarda size her zaman çay ikram ediyorlar.

-Güvenli. Türkiye’de hiçbir zaman korkmuyorum. Gündüz evimin kapısını bile kapamayabilirim. Evet, İstanbul’da yankesiciler var. Hangi turizm merkezinde yok ki?

-Size karşı ilgililer. Salgın, bunun iyi bir göstergesi. Türkiye’de hala ücretsiz maske dağıtıyorlar, polisler ihtiyarlara gıda alışverişlerinde yardımcı oldu. Virüse yakalanan herkes ücretsiz tedavi oldu. Sigortası olmayan turistler bile.

-Kediler. Onları tüm kalbimle seviyorum.

-Atmosfer. Türkiye’de resmi bayramlar sırasında bulunmalısınız. Halkın ülkesiyle nasıl gurur duyduğunu görürsünüz. Burada herhalde herkesin bayrağı var. İnsanlar gururla bayrakları evlerinin pencerelerine asıyor.

Share Button