Moskova civarındaki daçaların kiraları bu yıl üçte bir oranında artış gösterdi. Konuyu haber yapan Business FM, salgının etkisiyle daça piyasasında uzun dönemli kiralamaların ağırlığının arttığını yazıyor. Pek çok ailenin koronavirüs salgınının ilk patlak verdiği ilkbahar aylarında şehir merkezinden daçalara taşındığı ve hala geri dönmediği öğrenildi.
Kısa süreli daça kiralama talepleri ise sıfıra yakın. Portalın konuştuğu bir daça işletmecisi, önceki yıllarda en çok konut kiraladıkları dönemin yılbaşı tatiline rastlayan 31 Aralık – 1-2 Ocak arası olduğunu söylüyor. Geçen yıllarda üç günlük tatil için 100 bin rublenin (10 bin 500 TL) üstünde para ödeyen müşterilerse bu yıl yok.
Daça işletmecisi, insanların kısa dönem kiralama yerine, yılbaşı tatilini de içine alacak şekilde uzun süreli kiralamalara yöneldiğine dikkat çekiyor.
Piyasadaki teklifleri inceleyen Business FM editörleri, 10-12 kişilik daçaların yılbaşı tatili döneminde üç günlük kira bedellerinin 100 bin rubleden başladığını dile getirdi.




