Moskova’da yaz öncesindeki en büyük kabus olan “puh”, yani polen sorununa çözüm aranmaya devam ediyor.
Duma Başkan Yardımcısı Boris Çernışov, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, polen sorununun çözümü için ekoloji uzmanlarını bir araya getirmeye hazırlandığını duyurdu.
“Puh” istilasının Moskovalılar için ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Çernışov, bu konuyla ilhili başkent sakinlerinden yüzlerce şikayet aldıklarını belirtti.
Uzmanlar, polenlerden kurtulmak için ağaçların kesilmesinin ekoloji sorunlarına yol açacağına dikkat çekiyor.
Federasyon Konseyi Tarım-Gıda Politikası ve Doğa Komitesi uzmanı Sergey Malikov, “Kentteki bütün kavak ağaçlarını kesmek hata olur. Ağaçlar ekosistemimizin önemli bir parçası. Bu ağaçların radyasyonla da savaştığını unutmayın” değerlendirmesini yaptı.




